You are currently browsing the tag archive for the ‘hermitage’ tag.

After 100 years of disjointed additions and subtractions our project on Hermitage is about to get a serious makeover in the first phase of a robust passive design renovation. Our clients, an extended family of five, had been sharing a-way-too-small bathroom for the better part of a decade and needed some extra room and freshened space.  Also, the third bedroom felt more like a generously sized closet which did not have room for much more than a bed. Instead of simply adding space over the existing one-story kitchen to accommodate the enlarged third bedroom and bathroom, our solution incorporated a previous ‘appendage’ addition into the design scheme while also taking into account solar orientation and passive design strategies. The design scheme intentionally demarcates from the existing faux-Victorian aesthetic to provide a more sustainable and relevant design methodology. Drawings and more info inside.  Read the rest of this entry »

the official blog of moss

Recently Tweeted